Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen tulee monella ajankohtaiseksi, kun lainoja on kertynyt kaksi tai useampi. Lainojen yhdistäminen oli muutamia vuosia sitten vaikeaa ja aikaa vievää, mutta tekniikan kehittyessä, myös lainojen yhdistäminen on helpottunut huomattavasti.

Lainojen yhdistäminen onnistuu siten, että lasket yhteen kaikki maksamatta olevat lainasi ja lisäät lainahakemukseen maksamattomien lainojen yhteenlasketun summan. Tämän jälkeen lainahakemus välitetään jopa 30 eri lainantarjoajalle, jotka jättävät hakijalle oman lainatarjouksensa. Lainatarjouksen määrä riippuu siitä, kuinka suurelle summalle tarvitset lainaa.

💡 Vinkki: Vertaalainaa.fi – palvelu esittelee pankit, joissa lainojen yhdistäminen onnistuu ilman vakuuksia.

 

Millaiset lainat voi yhdistää?

Yhdistettäviä lainoja ovat esimerkiksi, aikaisemmin otettu kulutusluotto sekä pikavippi. Muita lainoja voivat olla esimerkiksi osamaksu, luottokorttivelka tai jokin muu laina. Lainojen yhdistäminen hakijalle aina täysin riskitöntä. Minkä tahansa lainan kilpailuttaminen onnistuu mihin vuorokauden aikaan tahansa maksuttomalla lainahakemuksella.

 

Lainatarjousten vertailu

Yhdistelylainatarjousten hakeminen on hakijalle helppoa ja todennäköisesti hakija tulee saamaan useita lainojen yhdistämiseen tarkoitettuja lainatarjouksia.

Mitä asioita hakijan tulee lainatarjouksissa vertailla: 

  • Lainan todellinen vuosikorko – Tämä kertoo hakijalle lainan todelliset kustannukset. Lainan todellinen vuosikorko sisältää lainan kaikki kulut, avausmaksut, tilinhoitomaksut yms. yhteensä. Lainan vuosikorkoa vertailemalla saat selville mistä löytyy halvin kulutusluotto / muu laina.
  • Lainan kuukausierä – Huomio lainatarjouksen vertailussa myös lainan kuukausierä. Tämä on tärkeä tarkistaa ettei lainan takaisinmaksun kanssa tule myöhemmin ongelmia. Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen olet velvollinen maksamaan lainan takaisin lainaehtojen mukaisesti.
  • Lainalaskuri on apunasi, jos lainan suunnittelu on hankalaa. Laskuri laskee suuntaa antavan arvion lainan korko ja kulumaksuista.
  • Lainaehdot – Tarkista ja lue tarkoin lainaehdot. Mieti myös onko sinulle lainaehtojen osalta tärkeää, että lainaan on mahdollisuus myöhemmin ottaa esimerkiksi maksuvapaa kuukausi? Tai onko lainan korottaminen myöhemmin ajankohtaista?

 

Lainojen yhdistäminen tuo säästöä

Moni suomalainen suunnittelee säästämistä sekä kulujen karsimista. Säästäminen kannattaa aloittaa yhdistämällä alkuun lainat, jos niitä on useampi. Tämä tuo jo merkittävää säästöä talouteen ja siitä on hyvä jatkaa taloudenhallintaa muihin asioihin.

Muita tapoja säästää on laskea mihin rahat yleensä kuukauden aikana menee ja voisiko kuluja jotenkin karsia? Yksi suurimmista kulueristä on yleensä ruokamenot. Rahaa menee yllättävän paljon viikon aikana työpaikkalounaisiin sekä viikonloppuisin ravintolassa syömiseen. Mieti voisiko näistä kuluista karsia menoja?

Säästövinkki: Löydät VertaaLainaa.fi blogista säästämiseen sopivat neuvot ja vinkit.

 

Kuka voi yhdistää lainat?

Kuka tahansa suomalainen voi aloittaa lainojen yhdistämisen, jos siihen on aihetta. Lainojen yhdistäminen on aina kannattavaa ja järkevää, jos henkilöstä tuntuu, että lainan voisi muualta saada edullisemmin. Ja monet myös ihan mielenkiinnosta pyytävät uudet lainatarjoukset, koska lainahakemuksen täyttäminen on maksutonta eikä tarjouksien vastaanottaminen sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen. Kilpailuttamalla lainan uudelleen hakija näkee nopeasti onko lainojen yhdistäminen hänen kohdallaan ajankohtaista ja järkevää. Lainojen yhdistäminen on monelle tuonut mukavaa säästöä kuukausitasolla. Suurimmat säästöt ovat satoja euroja, mutta säästöön vaikuttaa lainasumman määrä ja maksuaika. Jos sinulla on vaikeuksia saada yhdistelylainaa pankista, voit kokeilla hakea järjestelylainaa myös Takuusäätiöltä.

 

Yhdistä lainat milloin vain

Lainojen yhdistäminen ei katso juuri aikaa tai paikkaa. Aloita lainojen yhdistäminen silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Hyviä ajankohtia monelle suomalaiselle ovat loma-ajat sekä talviaika. Silloin ehtii paremmin perehtymään lainojen yhdistämiseen ja tarjouksen vertailemiseen.

Täytä ilmainen lainahakemuksen parhaaksi katsomana ajankohtana ja aloita helppo vertailu. Sopivan lainatarjouksen löytämisen jälkeen hyväksy lainatarjouksen ja rahojen tilille siirtymisen jälkeen, maksa uudella edullisemmalla lainalla vanha laina kokonaisuudessaan pois.