Kulutusluotto

Kulutusluotto – Lainaa kertaluontoisesti tilille

Kulutusluotto on laina, jota haetaan, kun suunnitelmissa on suuremman hankinnan aika. Kulutusluotto lainatuotteena on suosituin laina, jota keskimäärin haetaan 5 000 eurosta noin 20 000 euroon saakka. Lainaa useammasta lainapalvelusta voi toki hakea jopa 60 000 euroon saakka ja pienin laina on 100 euroa. Ennen pieniin ostoksiin haettiin pikavippi, mutta koska kulutusluoton saa lähes yhtä nopeasti tilille, on monet korvanneet pikalainan kulutusluotolla.

Kulutusluotto maksetaan aina myönteisen lainapäätöksen jälkeen asiakkaan tilille heti kokonaisuudessaan. Kulutusluoton käyttöä ei ole mitenkään rajattu, vaan asiakas saa käyttää hänelle myönnetyn lainan juuri niihin hankintoihin joihin hän haluaa. Lainaa varten ei myöskään tarvitse hankkia takausta tai muita vakuuksia.

💡 Vinkki: Vertaalainaa.fi – palvelu esittelee pankit, joista kulutusluotto myönnetään ilman vakuuksia.

Kulutusluotto ilman vakuuksia

Kulutusluoton voi ottaa ilman vakuuksia tai takausta, mutta onko se järkevää?

Tähän tietenkin jokaisella on oma mielipide, mutta näin yleisesti ajateltuna, lainan voi hyvin ottaa ilman henkilötakausta. Suurempaa riskiä siinä ei juuri ole, jos hakijan taloudellinen tilanne on kunnossa ja haettu laina on omaan taloudelliseen tilanteeseen nähden kohtuullinen.

Monelle suomalaiselle on myös ollut helpotus ettei lainaa varten tarvitse lähipiiristä etsiä takaajaa, koska omista lainasuunnitelmistaan ei aina halua kertoa.

Hakija voi hakea suuremmankin lainan ilman takausta. Suosittelemme kuitenkin isomman lainan kohdalla miettimään, voisiko lähipiiristä löytyä avo- tai aviopuoliso takaajaksi. Pankki tai rahoitusyhtiö katsoo tällöin luottotappioriskin pienemmäksi. Lainaa voi yhteishakijan kanssa saada varmemmin suuremman summan ja paremmilla lainaehdoilla.

Lainaa kaikkien pankkien asiakkaille

Kulutusluottoa voi netistä hakea kaikkien pankkien asiakkaat. Lainapalveluilla on kuitenkin hieman toisistaan poikkeavia lainaehtoja, mutta yleisesti ottaen lainaehdot ovat seuraavat:

  • Lainaa hakevalla henkilöllä tulee olla puhtaat luottotiedot. Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei hakijalla saa olla tiedoissaan maksuhäiriömerkintä.
  • Lainaa ilman luottotietoja on lähes mahdoton saada mistään lainapalvelusta
  • Hakijalla tulee olla Suomen kansalaisuus tai pysyvä osoite Suomessa jo pidemmältä ajalta
  • Hakijan tulee olla täysi-ikäinen, mutta osa lainapalveluista vaatii korkeampaa ikää esimerkiksi 20 vuotta tai 21 vuotta

Huom. Onko sinun vaikea päättää paljonko hakisit lainaa? Haluaisitko laskea arvion lainasi kustannuksista ja selvittää mikä olisi suuntaa antava arvio lainasi kuukausierästä? Tarjoamme asiakkaillemme maksuttoman lainalaskurin. Lainalaskuri on oiva apuväline lainabudjetin suunnittelussa.

Hakemuksen huolellinen täyttäminen

Hakemuksen täyttäminen ja lainatarjouksien vastaanottaminen on hakijalle aina riskitöntä ja maksutonta. Hakemuksen täyttäminen onnistuu mihin vuorokauden aikaan tahansa ja hakemuksen alustava käsittely tehdään nopeasti. Hakija saa jo saman päivän aikana tietää onko hänellä mahdollisuuksia saada lainaa, jos kaikki on kunnossa laina maksetaan hakijalla mahdollisimman nopeasti ilmoitetulle tilille.

Ennen tähän pääsemistä, tulee hakijan täyttää hakemus huolellisesti. Hakemuksessa kysytään hakijan perustiedot, kuten sähköpostiosoite ja syntymäaika. Hakemuksessa tulee myös ilmoittaa tulot sekä nykyiset velat. Hakemuksessa myös kysytään kiinnostaako lainojen yhdistäminen, jos lainapalvelulla on sitä tarjota asiakkaalle. Kaikki hakemuksessa käsitellyt asiat ovat luottamuksellisia eikä niitä koskaan saateta ulkopuolisten tietoon.

Pankkeja ja rahoituslaitoksia valvoo Suomen finanssivalvonta ja jokaisella lainaa myöntämällä rahoitusyhtiöllä on siihen hankittu lupa. Laki koskee kaikkia lainatuotteita (pikavippi, kulutusluotto sekä joustoluotto).

Lisätietoa: Kuluttajaliitto – Kuluttajien etujärjestö

 

Lainojen korkoon muutoksia syksyllä 2019

Median kautta monet kuluttajat ovat jo kuulleetkiin syksyllä voimaan tulevasta lainapalveluita koskevasta lainasäädännöstä. Uusi lainansäädäntö puutuu luottojen korkokattoon, jotka ovat tällä hetkellä maksimissaan 50%. Syyskuun jälkeen korkokatto saa olla enimillään 20%. Käytännössä tämä tarkoittaa, että lainamarkkinoilta poistuu kaikki lainatuotteet, jotka ylittävät todelliselta vuosikoroltaan yli 20 prosenttia. Tämä tulee muutamaan lainatuotteita tuntuvasti ja antaa näin ollen hakijalle entistä paremmat mahdollisuudet saada edullista lainaa netistä.

Uudistuksen myötä ei ole korkojen osalta suurtakaan eroa hakeeko lainaa netistä vai perinteisestä kivijalkapankista. Lainan hakeminen nettihakemuksella on nykyajan ihmiselle usein se luontevampi tapa, kun lähes kaikki ostokset, palvelut sekä varaukset tehdään verkossa. Kivijalkapankin palvelu on henkilökohtaisempaa, mutta hitaampaa.

Jatkossa jokaisen kuluttajan on entistä helpompi päättää mistä haluaa tarvitsemansa kulutusluoton hakea, koska suuria eroja ei enää kuluissa ja korkomaksuissa tule olemaan. Tulevaisuudessa kenties asiakkaiden huomiota kalastellaan houkuttelevilla tarjouksilla, etuuksilla, uusilla näppärillä sovelluksilla. Aika näyttää miten markkinat kehittyvät.